Gå till startsidan
 

Almedalen

2 - 6 juli 2012

Gå till förstasidan Gå till Program Gå till Utställare
 
 

Ungdomstorget 2012

Nu är vi igång med planeringen av Ungdomstorget...
alltså kvällarna under Internationella Torget Almedalen 2012
Till Scenprogrammet!

Planeringsmöten:

2012-06-12   2012-05-29   2012-05-07   2012-04-12   2012-03-06

De två senaste mötena nr 4 och 5 omfattade färdigställande av programmet.


Vårt första planeringsöte inleddes med en resumé från fjolårets ungdomstorg, då de fyra kvällarna hade olika teman utifrån ungdomsfrågor.

Måndag: Landsbygdsutveckling/Ungdomar, Tisdag: Utbildning, Arbete/Arbetslöshet, Onsdag: Mångfald och Torsdag: Landsbygdsutveckling/Hållbar utveckling.
Ungdomspolitiska debatter varvades under kvällarna med musik av och med lokala band, estradpoesi, dansuppvisning, öppen scen, mannekänguppvisning, eldshow och fakirnummer.

Vi planerar för att köra Ungdomstorget mellan 18.00 och 23.00, med scenprogram från 20.00, måndag kväll till torsdag kväll.

Mötet beslöt att förutsättningslöst hitta rubriker på ämnen som kan intressera ungdomar och rubrikerna är:
FRAMTID, JOBB, KOMMUNIKATIONER, RÄTTTIGHETER, REKLAMEN LURAR, MILJÖ, JOBB, BOSTAD, MÖJLIGHETER, INNANFÖRSKAP, VOLONTÄRARBETE, FRITID, HON-HAN-HEN, UTBILDNING, NÄTVERK.

Vidare diskuterades det globala talet som under dagtid hölls av riksdagspartiernas ungdomsförbunds representanter i Silon. Kanske kan vi som arrangörer för Ungdomstorget också arrangera det Globala talet, dag eller kvällstid. Frågan diskuterades och kommer att beslutas på nästa möte.

Till nästa möte skall vi :
• hitta namn på talare som kan prata till de olika föreslagna rubrikerna
• Uppmuntra och bjuda in fler organisationer till nästa möte

Nästa möte är den 12 april kl 17.00 i IOGT-NTO:s lokal Vita Huset (bredvid Cykel och MC hallen), Ekmansgatan 11 i Visby.

Välkommen!

Ideer, förslag och synpunkter lämnas till Monica Engström Thomsson.

eller tel. 070 190 84 34.

 

Om Internationella Torget under Almedalsveckan

Internationella Torget Almedalen är en samverkan mellan organisationer som verkar för att svensk politik präglas i allt högre grad av global helhetssyn. En samverkan som ger ett globalt perspektiv på solidaritet och rättvisa samt hur vi gemensamt kan minska fattigdomen.

I år är det sjunde året som vårt torg funnit under Almedalsveckan. Politikermötet började redan 1968 och är idag en viktig mötesplats för politiska partier, påverkansgrupper och olika organisationer. Media har under de senare åren rapporterat flitigt från olika händelser. Vårt torg är idag en viktig aktör och vi uppmanar våra medverkande att alla arrangemang förs in i den gemensamma kalendern för Almedalsveckan.

Gå till Almedalsveckans sida

 
 
 
Kontaktperson: Projektsamordnare Janne Nilsson