Gå till startsidan
 

Almedalen

4 - 8 juli 2011

Gå till årets Internationella Torget Gå till program Gå till Ungdomskvällar
 
 

Internationella Torget Almedalen 2011

Solidaritet & demokrati

Internationella torget är en samverkan mellan ideella organisationer som verkar för att svensk politik präglas i allt högre grad av global helhetssyn. En samverkan som ger ett globalt perspektiv på solidaritet och rättvisa samt hur vi gemensamt kan minska fattigdomen.

Utställningar, seminarier och samtal – Solidaritet och Demokrati! Internationella torget är mötesplatsen för frågor kring hur vi alla kan samverka och bidra för att göra världen lite bättre genom vardagsinsatser. Här behandlas frågor som rasism, diskriminering, solidaritet, demokrati, miljö och resursslöseri och mycket mer. Kom med, lyssna, delta, lämna dit bidrag.

Internationella torget/Silon håller öppet:

Måndag 4/7 kl. 11.00-18.00
Tisdag 5/7 kl. 10.30-18.00
Onsdag 6/7 kl. 11.00-18.00
Torsdag 7/7 kl. 11.00-18.00
Fredag 8/7 kl. 11.00-16.00

Ungdomstorget utanför Silon:

Måndag-torsdag 18.00-23.00, scenprogram från 20.00

Café och annat:

Secondhandförsäljning med Röda Korsets Kupan & Caféet har öppet 11.00-23.00
Lunchservering 11.30-13.30

LRF i Bondeladan:

LRF håller till i ladan utanför Silon och har program måndag-torsdag.

 

Detta händer på
Internationella Torget
varje dag...

På scenen i Silon:

Solidaritet och demokrati.
Alla riksdagspartier är inbjudna till samtal om hur just deras parti arbetar med Solidaritet och Demokrati både i ett nationellt och internationellt perspektiv. Hur skall vi i Sverige se på denna fråga, vilka resurser är vi bereda att sätta av i vårt internationella solidaritetsarbete?

Globala talet.
Ungdomsförbunden berättar om sin syn på hur vi i Sverige skall arbeta för och stödja utveckling av Solidaritet och Demokrati i ett internationellt perspektiv. Det finns också tid för frågor.

På utescenen:

13.00 Att bryta blockaden av Gaza. Ship to Gaza gav inte upp försöket att bryta Israels folkrättsligt olagliga blockad av Gazaremsan och dess 1,5 miljoner instängda invånare trots den israeliska krigsmaktens dödliga överfall på skeppen förra året. Välkomna att lyssna på och diskutera med våra passagerare! Arr: Ship to Gaza
14.00 Textilt Återbruk, Miljökreativ aktivitet. Textilproducenternas linjära arbetssätt skapar överproduktion och slitage på miljön - vi vill skapa diskussion för ett cirkulärt textilt återbruk. Idag kan du släppa loss din kreativitet och skapa ditt eget strandplagg. Elisabeth Dahlin, konsulent för Textilt Återbruk. Arr: Röda Korset
14.30 Behrangs Hörna. Samhällsdebattören, rapparen, programledaren, inspiratören och samhällsentreprenören Behrang Miri sätter press på beslutsfattare och makthavare. Behrang debatterar dagsaktuella händelser kring demokrati, solidaritet och ickediskriminering med dagsaktuella personer. Arr: Sveriges Antidiskrimineringsbyråer, Röda Korsets byrå mot diskriminering
18.00 Ungdomstorget öppnar

Uppåt väggarna...

Visby klätterklubb håller till i Silon och erbjuder prova-på-klättring varje dag kl 12-18. Kostnaden är 100 kr/barn, 200 kr/vuxen för att prova-på ca en timme. Varje dag mellan 13-14 kostar det 20 kr för att klättra en gång och då går alla intäkter till Röda Korset på Gotland. Vi har som mål att sammanlagt klättra motsvarande meter som uppför Kebnekaise: 2106 möh - men kanske kommer vi ända upp på Kilimanjaro?

 

Gå till Almedalsveckans sida

Vi finns på:
 
 
 
Kontaktperson: Projektledare Göran Wahlqvist, tel. 0498 28 83 07