Gå till startsidan
 

Almedalen

2 - 6 juli 2012

Gå till förstasidan Gå till Ungdomskvällar Gå till Utställare
 
 

Program 2012

Dörrarna till silon öppnar kl. 11.00, måndag, tisdag och fredag. På onsdag och torsdag öppnar vi kl. 10.00. Kl. 18.00 övergår torget i ungdomskvällar som pågår fram till 23.00, måndag till torsdag. Se kvällsprogram under "Ungdomskvällar".

Vilka som ställer ut i silon under veckan kan du läsa under "Utställare".

Välkommen!

Scenprogram:

Måndag   Tisdag   Onsdag   Torsdag   Fredag

Fredag 6 juli

12.00-13.00 Samarbete för uthållig utveckling i Afrika - vad kan civilsamhälle, näringsliv och politiker göra?
Arrangör: Centerpartiets Internationella Stiftelse
Afrika är den nya tillväxtkontinenten. Men blir det uthålligt? Ett samtal mellan civilsamhälle, näringsliv och politiker om hur vi kan bidra till ekonomisk uthållighet med minskat råvaruberoende, social uthållighet så alla blir delaktiga och ekologisk uthållighet utan rovdrift på naturresurser
Medverkande: Pär Granstedt

13.00-14.00 ”Hur är det att vara ung i Gaza?” (Innescen)
Arrangör: Ship to Gaza
Brian Palmer, socialantropolog och religionsvetare som håller kurser i civilkurage intervjuar Shahd Abusalama, bloggare och aktivist från Gaza, via Skype. På engelska, med möjlighet till tolkning.

14.00-14.30 Hur kan ökad invandring bidra till en levande landsbygd?
Arrangör: Internationella Torget
Gotlands Landshövding Cecilia Schelin Seidegård berättar om sitt arbete för att vi skall bli fler gotlänningar. Vad kan vi som enskilda göra för att bidra till de regionala målen, hur kan vi bättre välkomna inflyttare? Det är bara tillsammans vi kan göra Gotland ännu bättre!

14.30-15.00 Röda Korsets arbete i katastrofer och krig.
Arrangör: Röda Korset Globalt engagemang
Blir världen bättre av internationellt hjälparbete? Lena Fridman, en av världens mest erfarna hjälparbetare i krigs- och naturkatastrofer, berättar om sina erfarenheter i Röda Korsets tjänst under flera decennier både på krigsskådeplatser och efter naturkatastrofer (bl a tsunamin i Thailand).

15.00-15.30 Globala talet
Arrangör: Ungdomstorget
När tar ni oss inte på allvar? Hur ser ungdomarna på delaktighet både lokalt och internationellt? Hur kan ungdomar bli tagna på allvar i samhällsdebatten? Hur kan ungdomar bli mer delaktiga i samhällsdebatten nu och i framtiden?
Medverkande: Sebastian Kunnari Levin, UNF.

15.30-16.00 ”HBT Kultur och Människligarättigheter -- viktigt även för hetero världen ....?”
Arrangör: Tupilak/ILGCN
Medverkande: Bill Schiller och Peter Fröberg, Tupilak

Tack för i år önskar Internationella Torget Almedalen 2012 :-)

 

Om Internationella Torget under Almedalsveckan

Internationella Torget Almedalen är en samverkan mellan organisationer som verkar för att svensk politik präglas i allt högre grad av global helhetssyn. En samverkan som ger ett globalt perspektiv på solidaritet och rättvisa samt hur vi gemensamt kan minska fattigdomen.

I år är det sjunde året som vårt torg funnit under Almedalsveckan. Politikermötet började redan 1968 och är idag en viktig mötesplats för politiska partier, påverkansgrupper och olika organisationer. Media har under de senare åren rapporterat flitigt från olika händelser. Vårt torg är idag en viktig aktör och vi uppmanar våra medverkande att alla arrangemang förs in i den gemensamma kalendern för Almedalsveckan.

Gå till Almedalsveckans sida

 
 
 
Kontaktperson: Projektsamordnare Janne Nilsson