Gå till startsidan
 

Almedalen

2 - 6 juli 2012

Gå till förstasidan Gå till Ungdomskvällar Gå till Utställare
Go to English
 
 

Program 2012

Dörrarna till silon öppnar kl. 11.00, måndag, tisdag och fredag. På onsdag och torsdag öppnar vi kl. 10.00. Kl. 18.00 övergår torget i ungdomskvällar som pågår fram till 23.00, måndag till torsdag. Se kvällsprogram under "Ungdomskvällar".

Vilka som ställer ut i silon under veckan kan du läsa under "Utställare".

Välkommen!

Scenprogram:

Måndag   Tisdag   Onsdag   Torsdag   Fredag

Måndag 2 juli

12.00-12.15 Behövs Internationella Torget under Almedalsveckan?
Arrangör: Internationella Torget
Biskop Sven-Bernhard Fast invigningstalar om aktuella frågor kopplat till Internationella Torgets rubrik: Solidaritet - Demokrati och Hållbar Utveckling. Är torgets frågor viktiga? Kommer folkrörelserna att orka och ha råd att vara med i ett allt mer kommersialiserat utbud?

12.15-13.00 Vem förtjänar att bli slagen? - Fistwalk, en catwalk som berör.
Arrangör: UN Women Gotland
Möt verkligheten på scenen. Fistwalk är en annorlunda catwalk för att uppmärksamma våld i nära relationer, främst våld mot kvinnor och kvinnors rättigheter. Möt tolv verkliga kvinnoöden. Diskutera och debattera kvinnors utsatthet lokalt och internationellt. En annorlunda catwalk för att uppmärksamma våld mot kvinnor och kvinnors rättigheter. UN Women i samverkan med Kvinnojouren, Rädda barnen och Röda korset m fl vill tillsammans genom en fistwalk visa våldsutsatta kvinnor som en annorlunda catwalk.

13.00-14.00 ”Ship to Gaza seglar igen!” (Utescen)
Arrangör: Ship to Gaza
Ann Ighe, Victoria Strand, Mattias Gardell och Dror Feiler från Ship to Gazas styrgrupp berättar om det nya projektet med att segla "Estelle" från Sverige till Gaza för att bryta blockaden.

14.00-14.30 Kulturskolan Gotland presenterar sitt internationella arbete i dans-musik-muntligt och i bild

14.30-15.00 Vems säkerhet?
Arrangör: Svenska Afghanistankommittén
Vad säkerhet är och vem den är till för skiljer sig beroende på om man bor i Sverige eller i Afghanistan.
Svenska skolungdomar samtalar om säkerhet och Afghanistan med Henrik Landerholm, Ambassadör och chef för den samlade svenska insatsen i norra Afghanistan, Birgitta Jansson, Programsamordnare Sida, Anders Silwer, insatschef, Försvarsmakten och Niclas Trouvé, Ambassadör och Sveriges särskilda sändebud för Afghanistan/Pakistan.

15.00-16.00 Barnens Rätt och Milleniemålen, Seminarium
Arrangör: Rädda Barnen
Rädda Barnens riksförbund föreläser och diskuterar kring den globala utvecklingen av milleniemålen ur barnens perspektiv.

16.00-16.30 Globala talet
Arrangör: Ungdomstorget
Varför tar ni oss inte på allvar? Ungdomars perspektiv på framtiden.
Det Globala talet handlar om delaktighet, arbetslöshet, arbete, utbildning, hållbar utveckling, solidaritet, kommunikationer - viktigt både lokalt och globalt.
Medverkande: Sebastian Kunnari Levin, UNF.

16.30-17.00 Global utmaning om transnationella band, Seminarium
Arrangör: Svenska kyrkan
Människor bor i allt högre grad "både här och där". Genom migration skapas s.k. "transnationella korridorer" mellan olika länder t.ex. Irak och Sverige eller Sverige och Thailand. Hur påverkas samhällen av att människor känner sig hemma i mer än ett land? Hur ska vi förstå integration i framtiden?

17.00-17.30 Behrag Miris Hörna
Arrangör: Internationella Torget
En aktuell samhällsdebatt

 

Om Internationella Torget under Almedalsveckan

Internationella Torget Almedalen är en samverkan mellan ideella organisationer som verkar för att svensk politik präglas i allt högre grad av global helhetssyn. En samverkan som ger ett globalt perspektiv på solidaritet och rättvisa samt hur vi gemensamt kan minska fattigdomen.

I år är det sjunde året som vårt torg funnit under Almedalsveckan. Politikermötet började redan 1968 och är idag en viktig mötesplats för politiska partier, påverkansgrupper och olika organisationer. Media har under de senare åren rapporterat flitigt från olika händelser. Vårt torg är idag en viktig aktör och vi uppmanar våra medverkande att alla arrangemang förs in i den gemensamma kalendern för Almedalsveckan.

Gå till Almedalsveckans sida

 
 
 
Kontaktperson: Projektsamordnare Janne Nilsson